InHoReCa  in your country
SRBIJA
Događaji
31.10.2018.

NAJAVA

Whisky Fair Beograd 3.0: Idealna prilika za edukaciju i degustaciju

U SubBeernom centru u Beogradu, 24. i 25. novembra biće održan treći viski sajam - Whisky Fair Beograd.

Da ljubitelja ovog pića ima sve više u Srbiji, govori broj posetilaca, kao i neprekidan rast broja izlagača i brendova viskija. Od 50 brendova koliko ih je bilo izloženo 2016. godine do blizu 100 viskija na drugom izdanju sajma.

Ovogodišnji sajam će imati najbolju viski ponudu do sada, te će svi vodeći srpski uvoznici i proizvođači predstaviti svoj širok portfolio. Bogati program sajma nudi degustaciju više od 100 vrsta viskija koje će se naći na jednom mestu, a svi posetioci biće u mogućnosti da se bolje upoznaju sa kulturom i istorijom ovog vrsnog napitka, navode organizatori ovog događaja, agencija MPG Plus.

Duga tradicija, poreklo i duh ovog napitka organizatora je inspirisala da posetiocima ponudi raznovrsni program tokom kojeg će kroz zabavu približiti deo viski kulture. Osim neizbežnog zabavnog dela i ovaj sajam imaće edukativni karakter upoznavanjem publike sa svojevrsnom kulturom ovog čuvenog alkoholnog pića. Na prošlogodišnjem viski sajmu posetioci su mogli da dožive puno iskustvo i nauče sve o viskiju kroz jednoipočasovno predavanje sa degustacijom, koju je držao Andrei Kazakov, svetski priznat barmen i konsultant za ugostiteljstvo i konzumaciju pića. Za ljubitelje singl malt viskije organizovana je radionica Road to Speyside, dok su obožavaocima viski koktela, čokolade i cigara eminentni predavači - Vladimir Simić, Juraj Kozma i Zdravko Brkić predstavili neke od načina pravljenja koktela, uparivanja cigara, čokolada i viskija.

Kao i prethodnih godina kroz predavanja i radionice svi zainteresovani će se bliže upoznati sa tradicijom, poreklom, razlikama među vrstama viskija, kao i kako da iskoriste maksimum iz svake čaše viskija. Teme, termini i predavači radionica ovogodišnjeg sajma će biti objavljeni na internet stranici i društvenim mrežama sajma. Kako organizatori dodaju, Whiskey Fair je jedinstvena prilika da se osim degustacije, proba i hrana koja u sebi sadrži viski, ali i tradicionalna jela zemalja iz kojih nam viski dolazi.

Celodnevni program i ove godine posetiocima nudi zabavu u vidu raznovrsnih aktivacija, a kao i prošle godine sve zainteresovane očekuje i berbernica.

Prvog vikenda u decembru organizovaće se i Aukcija otvorenih flaša, tokom koje će posetioci imati priliku da kupe otvorene flaše sajamskih velikana po znatno povoljnijim cenama.

Više informacija o sajmu potražite na whiskyfair.rs ili na društvenim mrežama Facebook i Instagram. Broj ulaznica je ograničen, a mogu se već sada kupiti putem Eventim portala i prodajne mreže, poručuju organizatori.

Foto: Aleksandar Dmitrovic

-