InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
09.05.2019.

EVROPA

Accor razvija WOJO co-working prostore

Hotelska grupacija Accor je najavila planove u vezi sa dodavanjem WOJO co-working prostora u 1.200 svojih hotela širom Evrope, kako u neke koji pripadaju ekonomskom segmentu, tako i u one mid-scale, a i luksuznom segementu njihovog portfolija.

Prvobitno nazvan Nextdoor, a preimenovan u WOJO u martu ove godine, projekat je zajedničko ulaganje Accor i Bouygues Immobilier kompanija.

Stephane Bensimon, izvršni direktor WOJO-a rekao je: Budući da smo svakodnevno u direktnom kontaktu sa kompanijama i radnicima, dobro razumemo njihove potrebe i očekivanja u radnom prostoru. Lična dobrodošlica, premijum usluge, prijateljska atmosfera i dizajnerski uređen prostor su sve karakteristike naših prostora potkrepljenih našom ekspertizom. Kroz naš novi prostor smo sada u mogućnosti da odgovorimo na ključne potrebe klijenata: kombinovanje kvaliteta radnog života i mobilnosti.

WOJO će se sastojati od tri odvojene ponude: WOJO Spots, WOJO Corners i WOJO Sites.

WOJO Spots
Ove WOJO „tačke“ biće najpre lansirane u Accor sistemu. Ovi prostori pružiće mogućnost digitalnim nomadima da rade bez ikakve naknade, uz garanciju personalizovane usluge, prijateljsku atmosferu i sigurnu i pouzdanu WiFi vezu. Radnik može da izabere da radi u baru, u restoranu ili u predvorju, čak i ako ne borave u hotelu. Za redovne saradnike, WOJO nudi mesečnu pretplatu, koja uključuje popust od 10% na obroke i pristup partnerskim ponudama, događajima, radionicama, konferencijama i WOJO poslovnoj mreži. Više od 150 WOJO Spots će biti otvoreno u Parizu i Lionu do ovog leta, a plan je da ih više od 1.000 bude do 2022. godine.

WOJO Corners
WOJO Corners uglovi su posvećeni radni prostori posebno dizajnirani za neprekidan rad, zaštićen od gužve i vreve napolju. Oni će biti smešteni u širokom rasponu hotela Accor portfolia najpre, a zatim i na metro i železničkim stanicima, aerodromima i trgovačkim centrima. Ova mesta će biti kreirana za radnike sa stalnim nedeljnim potrebama, koji žele neformalno i udobno radno okruženje. Prvi WOJO Corner je lansiran 2018. godine u hotelu Mercure Paris Montmartre Sacré-Cœur. Nadovezujući se na uspeh ovog pilot projekta u samom srcu Pariza, do kraja 2022. godine širom Evrope će biti otvoreno više od 100 novih WOJO „ćoškova“.

WOJO Sites
Ovo su jedinstveni samostalni radni prostori koji se prostiru na više hiljada kvadratnih metara u namenskim zgradama, kombinujući zajedničke prostorije (barove, salone, kuhinje), sale za sastanke i posebne kancelarije. Ovi prostori bi trebalo da okupljaju na jednom mestu širok spektar preduzetnika, velikih kompanija, početnika i manjih kompanija kako bi formirali "dinamičnu, integrisanu zajednicu". WOJO sites će voditi timovi "poslovnih partnera" koji su posvećeni dobrobiti članova i rade na strateškom povezivanju sa drugim članovima mreže kako bi stvarali nove poslovne mogućnosti. WOJO sites će biti integrisan od samog početka u određene projekte nekretnina.

Franck Gervais, CEO Accor Europe, tim povodom je izjavio: Imamo sredstva (brendove, prostore, timove), imamo usluge (restorane, barove, prostore za sastanke) i otvoreni smo 24 sata dnevno. Učeščem u projektu WOJO optimizujemo korišćenje ovih sredstava i stvaramo dodatnu vrednost za naše vlasnike, time što im pružamo mogućnost da se otvore prema novom tipu korisnika.

Izvor i foto: www.boutiquehotelnews.com i insights.ehotelier.com

-