InHoReCa  in your country
SRBIJA
Hoteli
12.10.2018.

AUSTRIJA

Okončan postupak preuzimanja hotela Petersbühel 4*

Valamar Riviera obavestila je da je sprovođenjem upisa u trgovački registar društva Valamar i Valamar A GmbH kao imaoca 100% udela u društvu Matthias Aichmann GmbH, okončan postupak preuzimanja hotela Petersbühel 4* u Austriji.

Krajem novembra Valamar će otvoriti hotel u sklopu brenda Valamar Hotels & Resorts pod imenom Valamar Obertauern Hotel 4*.

Hotel Petersbuehel ima 80 smeštajnih jedinica, a kako su istakli, nalazi se na odličnoj lokaciji u zimskoj turističkoj destinaciji Obertauren.

Analitičari su ovo preuzimanje ocenili logičnim korakom, jer su Hrvatska i Austrija saobraćajno i geografski vrlo blizu, a vjeruju da će to Valamaru omogućiti i svojevrsnu razmenu zimsko-letnijh turista odnosno jačanje prometa i u zimskoj sezoni.

Valamar Riviera time je ujedno druga hotelijerska kompanija iz Hrvatske koja je javno objavila akviziciju nekog hotela izvan Hrvatske, a nakon što je to pre dve godine objavila i pulska kompanija Arena Hospitality Group, koja je to istina učinila promenom vlasništva, naziva i brenda.

Izvor: SEEbiz

-