InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
10.01.2019.

VELIKA BRITANIJA

Bezalkoholni Peroni uskoro u pabovima

Kompanija Asahi Group, vlasnik italijanskog brenda Peroni Nastro Azzurro, lansirala je svoje prvo bezalkoholno pivo - Peroni Libera 0.0% na tržište Velike Britanije.

Od početka ove godine, pivo je ekskluzivno dostupno samo u trgovinama Tesco širom ove zemlje, ali će u martu postati dostupno i u on-trade kanalu.

Novi proizvod je deo nastojanja kompanije da ponudi više izbora za potrošače, odnosno pivopije, i bude u toku sa trendovima koji ukazuju na odgovorniju konzumaciju alkohola.

Simone Caporale, master miksologije Peroni Nastro Azzurro brenda je tim povodom rekao: Uvideli smo promenu u navikama konzumacije alkoholnog pića, sa jasnim porastom svesti kod konzumenata i sve češćeg razmatranja o konzumaciji piva sa malim procentom ili bez alkohola uopšte. Kako trenutno ne postoji premijum ponuda za njih u kojoj bi uživali, verujemo da je ovaj naš potez dobar odgovor.

Iz kompanije još napominju da je ovo piće prozvedeno od sastojaka nastalih posebnim uzgojem, u kombinaciji sa Peroni zanatom, talentom i strašću.

Kako još navode, zajedno sa specifičnim procesom fermentacije, korišćen je specijalan dekokt proces, koji omogućava da nivo alkohola u pivu dostigne 0,0%. U procesu kuvanja, hmelj je dodavan tri puta, a korišćen je i poznati Nostrano dell’Isola kukuruz koji daje Peroni Nastro Azzurro pivu jedinstveni ukus, napominju iz kompanije i dodaju da je upotrebljena i posebna vrsta kvasca, koja daje bogat i intenzivan ukus.

Izvor:www.esmmagazine.com

-