InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
25.09.2019.

SVET

Metro u vrhu prema Dow Jones indeksu održivosti

Kompanija Metro se prema Dow Jones Indeksu održivosti posebno istakla u oblastima strategije klimatske zaštite, upravljanja ambalažom i zaštite podataka.

U odnosu na prethodne godine Metro je dodatno povećao svoju prednost u kategoriji prodaje prehrambenih proizvoda prema evropskoj proceni Dow Jones Indeksa održivosti. Kompanija je uspela da poboljša svoju poziciju za čak šest bodova, a posebno se istakla u oblasti zaštite klime, upravljanja ambalažom, kao i u oblastima sajber bezbednosti.

U domenu ekonomije, Metro se istakao u oblasti odnosa sa kupcima, strategijom zdravlja i ishrane, kao i u pogledu zaštite podataka i sajber bezbednosti – dva pitanja kojima se Dow Jones Indeks održivosti prvi put bavi od 2019. godine. Kada je reč o zaštiti životne sredine, Metro je dobio najbolje ocene iz oblasti strategije klimatske zaštite, upravljanja ambalažom i smanjivanja rizika vezanih za upotrebu vodenih resursa u lancu snabdevanja. U društvenoj kategoriji, kompanija se kao i prethodnih godina uspešno pokazala i u oblasti privlačenja i zadržavanja talenata.

Odgovorna upotreba svih resursa je fokus našeg poslovanja na svakodnevnom nivou, i posebno je bitna za nas kao vodeću međunarodnu veleprodajnu kompaniju i stručnjaka u oblasti prehrambenih proizvoda. Ekonomičnim pristupom, kao i snažnom društvenom i ekološkom orijentacijom, ostajemo verni našim kupcima, poslovnim partnerima, investitorima, kao i zaposlenima, izjavio Heiko Hutmacher, član Upravnog odbora kompanije Metro AG.

-