InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
04.09.2019.

SAD

Nova akvizicija kompanije Pernod Ricard

Kompanija Pernod Ricard objavila je da je potpisala ugovor o kupovini proizvođača premijum žestokih alkoholnih pića Castle Brands za 223 miliona dolara (201,6 miliona evra).

Akvizicija bi trebalo da ojača portfolio viskija kompanije Pernod Ricard dodavanjem niza brendova, uključujući, između ostalog, Jefferson's Bourbon, Clontarf Whiskey, Brady's Irish cream i Knappogue Castle.

Predsedavajući i izvršni direktor kompanije Pernod Ricard, Alexandre Ricard, izjavio je povodom ove akvizicije: Burbon je ključna kategorija u SAD-u, koje su i naše pojedinačno najvažnije tržište. Ovaj posao je dobar i u skladu sa našom strategijom orijentisanom prema potrošačima da im ponudimo najširi spektar visokokvalitetnih premijum brendova.

Predsednik i izvršni direktor kompanije Castle Brands, Richard J Lampen, rekao je: Veoma nam je drago što smo postigli sporazum sa Pernod Ricard-om, što je rezultat višemesečnog planiranja i razmatranja našeg odbora direktora. Uvereni smo da će ova transakcija, nakon zatvaranja, doneti odmah i značajnu novčanu vrednost našim akcionarima.

Nedavno je, podsetimo, gigant među proizvođačima alkoholnih pića, Pernod Ricard, kupio i Rabbit Hole Whiskey brend i TX brend viskija, sa sedištem u Kentakiju.

Izvor: www.esmmagazine.com
Foto: www.distillerytrail.com

-