InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
27.09.2019.

SVET

PepsiCo objavio izveštaj o održivosti za 2018.godinu

PepsiCo u svom izveštaju ističe napredak kompanije u pogledu ciljeva održivosti i najavljuje novu svrhu svog plana održivosti: podršku izgradnji održivijeg sistema ishrane.

Iz kompanije naglašavaju da napori PepsiCo da pomogne u izgradnji održivijeg sistema ishrane predstavljaju ključni element šire poslovne filozofije kompanije o ubrzanom, održivom rastu poznatom kao Pobeđujemo sa svrhom. Kao deo poslovne vizije, PepsiCo nastoji da bude kompanija koja će integrisati svrhu u jezgro svog poslovanja i svojih brendova i time još više učiniti za ljude i planetu.

Kao globalni lider u proizvodni hrane i pića, u čijim proizvodima uživaju potrošači više od milijardu puta dnevno, i koji upravlja poljoprivrednim lancem snabdevanja koji obuhvata 60 zemalja, nesumnjivo imamo ulogu u suočavanju sa izazovima savremenog sistema ishrane, od klimatskih promena i nedostatka resursa, odlaganja otpada i nejednakost prihoda ", izjavio je Ramon Laguarta, generalni direktor i predsednik kompanije PepsiCo.

PepsiCo Izveštaj o održivosti za 2018. godinu posebno naglašava napredak i ciljeve u šest prioritetnih oblasti za koje kompanija veruje da najbolje mogu doprineti izgradnji održivijeg sistema ishrane:

  • Poljoprivreda: PepsiCo podiže standarde za efikasno korišćenje resursa, ekološku svest i prava radnika na farmama širom sveta na kojima posluje. Do kraja 2018. više od polovine direktnih poljoprivrednih sirovina kompanije PepsiCo, prolazi Program održivog uzgoja.
  • Voda: PepsiCo je fokusiran na poboljšanje efikasnosti korišćenja vode u poljoprivrednim i proizvodnim operacijama. Kompanija se fokusira na korišćenje svog obima i stručnosti za zagovaranje politika i praksi koje štite lokalne slivove.
  • Pakovanje: PepsiCo je nedavno najavio novi cilj smanjenja 35% sadržaja nereciklirane plastike u svom portfoliju pića do 2025. godine. Kompanija takođe ima za cilj da upotrebi 25% recikliranog sadržaja u svojoj plastičnoj ambalaži do 2025. godine i 50% recikliranog sadržaja u svojim plastičnim bocama u EU do 2030. godine.
  • Proizvodi: PepsiCo nastavlja da unapređuje izbor koji nudi potrošačima smanjujući dodavane šećere, natrijum i zasićene masti i proširuje svoj portfolio proizvoda novim inovacijama i akvizicijama zasnovanim na hranljivim sastojcima.
  • Klima: PepsiCo je postavio cilj da do 2030. smanji apsolutnu emisiju gasova s efektom staklene bašte u svom lancu vrednosti za 20%.
  • Ljudi: Kao deo svoje stalne posvećenosti povećanju potencijala zarade žena širom sveta, PepsiCo i PepsiCo fondacija od 2016. godine uložili su 27,3 miliona dolara u podršku inicijativama posvećenim ženama u zajednicama u kojima kompanija posluje. Žene trenutno čine 40 procenata PepsiCo menadžera širom sveta.
-