InHoReCa  in your country
SRBIJA
Poslovanje
27.05.2020.

Uskoro poleću avioni Montenegro Airlinesa - Prvi letovi ka Beogradu

Montenegro Airlines se sprema za komercijalne letove od juna, i to nakon gotovo tri meseca pauze koju je prouzrokovala pandemija koronavirusa. Prvi letovi biće ka Beogradu. Kompanija MA je nastavila redukciju saobraćaja do 14. juna 2020. godine, uključujući i taj datum.

- To znači da su svi letovi ka evropskim destinacijama otkazani, osim letova ka Beogradu prema kojem ćemo u početku, odmah po otvaranju komercijalnog avio-saobraćaja, leteti smanjenim intenzitetom. Shodno navedenom, planirano je da ka Beogradu, iz Podgorice i Tivta, saobraćamo svakodnevno i to iz Podgorice jednom do dva puta dnevno, a iz Tivta jednom dnevno svim danima u nedelji - saopšteno je CdM-u iz nacionalnog avio prevoznika.

Kako ističu u izjavi za CdM, u poslednjoj nedelji juna očekuju uspostavljanje i postepenu normalizaciju saobraćaja ka svim redovnim evropskim destinacijama.

Aerodromi Crne Gore su u prvoj fazi ublažavanja mera koje je donelo Nacionalno koordinaciono telo, a koja je počela 20. maja, otvoreni za letove generalne avijacije koji mogu biti privatnog ili poslovnog karaktera.

Crna Gora će početkom juna otvoriti granice, ali najpre samo za određene zemlje "sa istom ili sličnom epidemiološkom situacijom", među kojima nije i Srbija. Premijer Duško Marković je kazao da testiranje nije previđeno.

Evropska komisija je pre nekoliko dana preporučila otvaranje nesmetanog putovanja između regiona sa istom ili sličnom epidemiološkom situacijom.

Izvor: cdm
Foto: Pixabay

-