InHoReCa  in your country
SRBIJA
Restorani
28.08.2019.

SRBIJA

Beograd dobio Surf 'n' Fries restoran

Lanac restorana Surf 'n' Fries, poznat po pomfritu, neobičnim sosevima i origanalnoj ambalaži, stigao je u Srbiju. Prvi restoran ovog franšiznog lanca otvoren je u Beogradu na Obilićevom vencu.

Primalac franšize je firma Darka Mihailovića, iskusnog preduzetnika, koji je već radio u sistemu franšizinga, budući da je dugo godina bio primalac svetskih rent-a-car franšiza.

Jednom prilikom, dok je boravio u inostranstvu, moj sin je naišao na Surf 'n' Fries. Poslao mi je fotografije i predložio da otvorimo restoran u Beogradu. Za početak smo uzeli pojedinačnu franšizu za ovaj lokal na Obilićevom vencu, a za dalje ćemo videti, u zavisnosti od poslovanja. Svakako da bi bilo dobro da kroz neko vreme otvorimo još najmanje dva restorana, kaže Mihailović.

Surf 'n' Fries je lanac brze hrane koji posluje širom sveta i ima više od 50 restorana. Revoluciju su napravili tako što su od pomfrita napravili glavno jelo.

Posebna poslastica su originalni sosevi i praktična ambalaža u kojoj se pomfrit i sosevi služe, tako da se pomfrit može jesti bez problema u hodu, ali i kod kuće ili kancelariji.

Moguće je naručiti i još nekoliko vrsta jela: pileća krilca, pileće medaljone, burgere. Postoji i deo menija namenjen deci.

U pripremu i prodaju krompirića uvedene su tri inovacije: posebno sečenje krompira kako bi se dobio pomfrit zaobljenog oblika; priprema bez kapi ulja i već spomenutu ambalažu, koja ima status vrhunskog rešenja u kategoriji "on the go" ambalaže za hranu, i to na svetskom nivou.

Kada je reč o franšizi, postoji nekoliko modela širenja mreže.

Surf 'n' Fries Store je klasičan fiksni prodajni objekat, koji je otvoren u Beogradu. Surf 'n' Fries Standalone je samostojeći objekat, koji se može smestiti u zatvoren prostor kao što su aerodromi ili tržni centri, kao i u otvorenim tržnim centrima. Surf 'n' Fries Shop-in-Shop je manji format, koji je namenjen manjim zatvorenim prostorima, kao što su benzinske pumpe, bioskopi i slično.

Osim fiksnih modela, postoje i dve vrste "pokretnih" Surf 'n' Fries objekata: Surf 'n' Fries Mobile objekat u vidu pokretne tezge od svega kvadrat i po i Surf 'n' Fries na točkovima, odnosno, prikolica sa kompletno opremljenom kuhinjom, koja je pogodna za različite manifestacije.

Surf 'n' Fries posluje u gotovo 20 zemalja širom sveta, a restorane imaju i u zemljama regiona: Hrvatskoj, Slovenij, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini.

Izvor: eKapija/Francising.rs
Foto: surfnfries.com

-