InHoReCa  in your country
SRBIJA
Restorani
10.09.2019.

REGION

Gde se jedu najbolji ćevapi

Stranica Taste Atlas napravila je spisak 23 mesta gde možete pojesti najbolje ćevape. Grad Sarajevo prednjači po broju najboljih ćevabdžinica na svetu.

Ćevabdžinica Željo je na prvom mestu, a preporuku je dobila od National Geographic i 25 kritičara hrane. Na drugom mestu je ćevabdžinica Petica-Ferhatović, koju je preporučio David Hofman i 24 kritičara hrane.

Ne trećem mestu je ćevabdžinica Kod Muje iz Banje Luke, koju je preporučio Mondo i osam kritičara hrane.

U top 10 ušli su i Restoran Limenka iz Tuzle, koji je preporučili brojni kritičari hrane, zatim ćevabdžinica Hodžić, Zlaja iz Tuzle, Tima-Irma iz Mostara, Kastel i Specijal iz Sarajeva, i Pivnica Taverna iz Tuzle.

Na ostalih 13 mesta našli su se ćevabdžinica Hari iz Travnika, Znam i Dženita iz Sarajeva, Roštiljnica A&D iz Banja Luke, Mrkva iz Sarajeva, Bešlić iz Zenice, Kurto iz Sarajeva, Banjalučanka iz Banja Luke, Sarajka iz Tuzle, CT European Cafe&Grill iz Sjedinjenih Američkih Država, Kod Seje iz Zenice, Braća Zmajevi iz Sarajeva, kao i ćevabdžinica Savčić iz Beograda.

Taste Atlas je ćevape opisao kao tradicionalno bosansko jelo koje se pravi od mlevenog goveđeg mesa, začinjeno različitim začinima poput soli, bibera i paprike u prahu.

Inače na sajtu Taste Atlas možete pronaći gde možete pojesti neka od najboljih tradicionalnih jela na svetu.

Izvor: eKapija/Klix
Foto: www.tasteatlas.com

-