InHoReCa  in your country
SRBIJA
Restorani
04.09.2019.

VELIKA BRITANIJA

Hamilton pokrenuo lanac veganskih restorana Neat burger

Šampion Formule 1, Luis Hamilton, najnovija je sportska zvezda koja se upustila u restoraterski posao, lansirajući lanac restorana burgera na biljnoj osnovi, Neat Burger.

Prvi restoran ovog lanca otvoren je 2. septembra u Londonu, ali se osnivači nadaju da će koncept prošiti globalno i to sa 14 planiranih franšiza tokom naredne dve godine.

Hamilton je u ovom poslu partner sa ugostiteljskom organizacijom The Cream Group i investitorima, među kojima je i osnivača Royal Yacht Brokers, Tommaso Chiabra sa kojima želi da napravi revoluciju u lancima brze veganske hrane.

Meni restorana se sastoji od tri osnovna burgera - The Neat, The Cheese i The Chick’n’, kao i hot doga, pomfrita, slatkog krompira i uštipaka od krompira. Neat Burger služiće jedinstvene pljeskavice, specijalno kreirane od strane njihovog tima kuvara u saradnji sa kompanijom Beyond Meat, poznatom po tome što proizvodi biljnu alternativu mesu, a koja je osnova burgera.

Što se tiče pića, Neat Burger će ponuditi brend vode koji je pokrenuo glumac Will Smith - Just Water, kao i pića sa limunom i limetom, zatim šejkove bez mleka, na bazi kokosa i soje, kao i pivo iz londonske održive pivare Toast Ale. Naime, sva piva ove pivare se kuvaju sa viškovima svežeg hleba iz pekara i nekih drugih ugostiteljskih objekata koji imaju višak ove namirnice.

Hamilton je ovim povodom rekao da kao neko ko se i sam hrani na taj način, veruje da je potrebna zdravija opcija neke brze ulične hrane, koja ima neverovatan ukus, a i nudi nešto novo i uzbudljivo onima koji žele ishranu bez mesa.

Izvor: www.thedrinksbusiness.com
Foto: www.standard.co.uk

-