InHoReCa  in your country
SRBIJA
Restorani
09.01.2019.

VELIKA BRITANIJA

McDonald's prvi put uvodi vegetarijanski Happy Meal

Prvi put u istoriji svog poslovanja, McDonald's je uveo vegetarijanski Happy Meal na britansko tržište. Time žele da prilagode meni sve većem broju dece čiji roditelji ne preferiraju meso.

Odluku su pozdravili vegani i vegetarijanci i naglasili kako ovo pokazuje da hrana na bazi povrća polako postaje svakodnevica i ne toliko neobična.

Glavni deo novog Happy Meala je tostirana tortilja sa pljeskavicom od graška, paradajza i paprike, umesto piletine ili junetine, s dodatkom kečapa i zelene salate. Takav vegetarijanski wrap ima samo 209 kalorija, a pun meni sadrži piće i dodatak poput pomfrita, šargarepe ili ananasa. Sve skupa košta 2,49 funti. Iako sastojci u sebi ne sadrže mleko, McDonald's ih nije reklamirao veganskim jer prolaze kroz iste tostere kao i ostala peciva u restoranu.

Na receptu su radili s britanskim društvom vegetarijanaca (Vegetarian Society) i Udruženjem majki BritMums. Čak trećina posetilaca McDonald'sa u Velikoj Britaniji izjavila je kako im je bitno da uključe što više hrane bez mesa u svakodnevnu ishranu.

Postoji povećana potreba za vege opcijama i fantastično što je McDonald's to prepoznao i uključio se. To je posebno važno za mlade vegetarijance kako bi imali šta da jedu dok su napolju sa prijateljima, izjavila je Lynne Elliot iz Vegetarian Society.

Osim ovog obroka, od 3. januara je dostupna i spicy vegetarijanska tortilja za odrasle.

Izvor: SEEbiz

-