InHoReCa  in your country
SRBIJA
Restorani
03.10.2019.

SVET

Mišlenova zvezdica za restoran u Trampovom hotelu u Vašingtonu

Suši restoran u vašingtonskom hotelu Trump International dobio je Mišlenovu zvezdicu, a restoranu Sushi Nakazawa Mišelin je dodelio prvu zvezdicu u svom crvenom vodiču za 2020. godinu.

Šefu Daisuke Nakazave i njegovom restoranu, koji na Menhetnu poseduje još jedan restoran s Mišelinovim zvezdicama, nagrada je dodeljena zbog "izvrsne kuhinje", "iskonske" svežine ribljih specijaliteta ponuđenih na jelovniku i za spektakularan način pripreme sušija.

Prema pisanju svetskih medija, ne treba zaboraviti činjenicu da se "Sushi Nakazawa" nalazi u jednom od najkontroverznijih hotela na planeti, s obzirom na to da je Tramp optužen da je profitirao od restorana zahvaljujući predsedničkoj funkciji. Navodno je podsticao članove stranih ambasada u Sjedinjenim Državama da tokom poseta Vašingtona ručaju ili večeraju upravo u restoranu u njegovom hotelu.

U četvrtom izdanju vodiča posvećenog Vašingtonu - Mišelin 2020, objavljeni su podaci o dodeli zvezdica ostalim vašingtonskim restoranima. Ukupan broj restorana je 18, a u prestižnoj kategoriji koja nosi tri zvezdice je i dalje restoran "Inn at Little Washington" šefa Patrika O'Konela.

Dve zvezdice zadržavaju "Minibar" Hosea Andresa i "Pinneapple and Pearls" Arona Silvermana. Sledi petnaest restorana koji su dobili jednu zvezdicu, među kojima su četiri nova.

izvor: n1.rs

-