InHoReCa  in your country
SRBIJA
Restorani
11.09.2019.

SVET

Novi koncept poslovanja londonskog paba „The Green Vic“

Za samo tri meseca od otvaranja, vlasnik paba Randi Rampersad obezbedio je dovoljno finansijskih sredstava za kupovinu polovnog nameštaja, sapuna koji su napravile slepe osobe, toaletnih rolni napravljenih od recikliranog papira i pića koja isporučuju društvena preduzeća koja doniraju u dobrotvorne svrhe.

Pokrenuo je projekat nadajući se da će prosečni pab moći da daruje u dobrotvorne svrhe, a da ne mora da menja svoju svakodnevnu rutinu. U pabu su zaposleni beskućnici i osobe sa invaliditetom, a sva hrana je na biljnoj osnovi.

Novac od svakog pića koje kupite ide u različite dobrotvorne organizacije. Sapuni u toaletima, toaletni papir, uniforma osoblja, svi na neki način pomažu ili beskućnicima ili vraćaju novac u dobrotvorne svrhe, kaže vlasnik paba.

Na primer, Brewgooder craft lager koji možete kupiti za 4,90 funti (6,14 dolara) proizvodi neprofitna organizacija koja svoj novac donira za projekte prečišćavanja vode u Africi. The Toast Ale, koji košta 5,5 funti, pravi se od svežih ostataka hleba.

Izvor: bizlife.rs

-