InHoReCa  in your country
SRBIJA
Restorani
29.08.2019.

HRVATSKA

Raste popularnost servisa za dostavu hrane

Već smo broj jedan i u tom smeru želimo i da nastavimo, kaže Teo Širola, generalni direktor Glovo servisa za Hrvatsku, međunarodne kompanije koja je od start-upa za dostavu na zahtev osnovanog 2015. u Barseloni u svega nekoliko godina izrasla u kompaniju čija je vrijednost prošle godine procenjena na 300 miliona evra.

Nakon što su iznervirali neke zagrebačke ugostitelje izlistavši ih u svojoj aplikaciji bez njihovog pristanka, Glovo nakon pet meseci u Zagrebu zapošljava više od 400 dostavljača, a samo kad je u pitanju hrana, sarađuju s više od 100 ugostitelja, od kojih su neki i po prvi put u ponudi online, piše Večernji list.

S brojkom dnevnih dostava ne izlaze u javnost, objašnjava Širola, ali im je u prvoj godini poslovanja cilj 1.000 dostavljača i oko 100.000 dostava mesečno.

"Ti naruči, mi ćemo isporučiti", slogan je njihove aplikacije, a to u "prevodu" znači da će na adresu korisnika isporučiti bilo što što stane u dostavljačku torbu. I to – za razliku od konkurencije koja je uglavnom orijentisana na dostavu hrane – i poklone, lekove, potrepštine iz trgovine, knjige, kafu i kolače, čak i hranu iz McDonald'sa koji je s Glovom, s kojim sarađuje i u nekim drugim državama, krenuo u biznis dostave iz tri poslovnice u Zagrebu.

Dostava je danas najbrže rastući kanal prodaje hrane u restoranskom biznisu i taj će se trend zadržati u narednim godinama. Bilo je logično proširiti uslugu dostavom jer nam omogućava dodatni kanal prodaje i povećanje biznisa. Dosadašnje iskustvo veoma je pozitivno, odgovaraju iz tog lanca brze hrane, najavljujući dalje širenje dostave.

Širola pak kaže kako kupac u njihovoj aplikaciji može da napiše šta god želi i odakle to želi, upoređujući Glovo, koji već posluje u 100 gradova u 22 države, s više od 30.000 dostavljača i 10.000 partnera širom sveta, s Google Mapsom. Dosad su imali svakakvih zahteva.

Nešto pre Glova u Zagrebu se pojavio i finski startup Wolt, koji u svetu već ima više od 2,5 miliona korisna u 15 evropskih zemalja, dok su restorani, picerije i fast foodovi u Hrvatskoj dosad sami organizovali dostavu ili pak u kombinaciji s Pauza.hr-om, DobarTek.hr-om, eKupiFino i Jelovnik.hr-a putem web i mobilnih aplikacija za naručivanje hrane.

U svakom slučaju, svi oni prate brzorastući trend dostave u zapadnom svetu s obzirom da je vreme sve veći luksuz. Prema istraživanjima, korisnici dostave uglavnom su milenijalci, rođeni između ranih '80-ih i 2000-te.

Globalni prihodi u segmentu dostave, samo kad je o hrani iz restorana reč, u 2019. procenjeni su na 53,7 milijardi dolara, 6,5 milijardi više nego 2018, dok će s procenjenom godišnjom stopom rasta od 8,6%, tržište do 2023. rasti na 74,6 mlilijardi. Kina, SAD, Velika Britanija, Indija i Francuska su top pet zemalja u kojima se ostvaruju najveći prihodi od dostave hrane, dok neke procene govore kako bi restorani koji se nisu prilagodili mrežnom modelu naručivanja hrane u godinama koje dolaze mogli gubiti i 60% prihoda, prenosi Večernji list.

Izvor: SEEbiz

-