InHoReCa  in your country
SRBIJA
Restorani
10.10.2018.

NAJAVA

The Plate - konferencija za ugostitelje

The Plate, konferencija za profesionalne ugostitelje biće održana 19. i 20. oktobra u beogradskom hotelu Radisson Collection, a događaj će otvoriti Thomas Gugler, aktuelni predsednik Svetske asocijacije kuvara.

Tokom ta dva dana, renomirani šefovi kuhinja i HoReCa profesionalci će kroz interakciju sa publikom podeliti svoja iskustva, demonstrirati najnovije trendove i ponuditi rešenja za “goruće” probleme u kuhinji. Ujedno, ovim događajem na poseban način proslavićemo Internacionalni dan kuvara (20. oktobar).

Kako organizatori navode, glavna zvezda biće Thomas A. Gugler – predsednik Svetske asocijacije kuvara (WACS), koji prvi put dolazi u Srbiju. Osim njega, istaknuti govornici biće svetski poznati Michelin star šefovi Eyck Zimmer i Guillaume Iskandar, bivši direktor Michelin Guide Fausto Arrighi, ali i neki od najuspešnijih šefova iz regiona: Ivo Andrić, Hrvoje Zirojević, Ljubica Komlenić, Alma Rekić, Vanja Puškar, Milan Lekić, Sabina Jalšić i Branko Ognjenović.

Njima će se na sceni pridružiti i Annamaria Farina, Jovana Pejčić, Dejan Maksimović Max, Tamara Rakovac, Antoni Bradač i Vladimir Veljović. Spisak govornika i njihove titule pogledajte na ovom linku.

Pod sloganom “Serviramo najbolje znanje za ugostitelje” na jednom mestu okupiće se eminentni svetski i domaći šefovi kuhinja i drugi ugostiteljski radnici, kako bi razmenili iskustva i veštine, u praksi saznali šta su najnoviji trendovi i zajednički pokušali da pronađu rešenja za neke od izazova sa kojima se susreće
ova industrija.

Konkretne teme o kojima će biti reči tokom internacionalne konferencije u Beogradu su:
- Šta je Balkanu potrebno da bude nova globalna hit gastro destinacija
- Iskustva i saveti iz prve ruke u vezi sa Michelin Guide
- Kako izgraditi prepoznatljiv brenda restorana
- Koje su tehnološke inovacije u profesionalnim kuhinjama
- Proces redizajniranja menija
- Kako tradicionalna jela servirati na moderan način
- Novi trendovi u poslastičarstvu
- Kako postići harmoniju vina i hrane
- Uparivanje hrane i piva
- 100% iskorišćenost namernica

Organizator konferencije je Alzzita uz supervizorsku pomoć Iva Andrića. Beogradska kompanija je specijalizovana za proizvodnju i projektovanje ugostiteljskih objekata i ovlašćeni partner Electrolux Professional. Alzzita je od osnivanja 1992. do danas kvalitetnom ugostiteljskom opremom snabdela brojne: hotele, motele, kuhinje restorana, zdravstvenih ustanova, caffe barova, malih pekara, mesara, fast-food-ova... Osluškujući potrebe klijenata Alzzita je u martu 2018. na Altini otvorila trening centar za vežbanje na najnovijoj generaciji profesionalne opreme za ugostiteljstvo.

-