InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
09.10.2018.

CRNA GORA

Avala resort&villas imala dobru sezonu

U kompaniji Beppler&Jacobson Montenegro napravljen je presek letnje sezone u hotelu Avala resort&villas i prema rečima direktora kompanije Nikole Kasala, ovog leta su imali četirio odsto više gostiju u odnosu na 2017. godinu.

U periodu jun-septembar ove godine bilo je 70.435 noćenja. što je četiri posto više negu u istom periodu prošle godine kada je ostvareno 67.791 noćenja. Interesantno je da je ovaj septembar bio za 10% jači u odnosu na prošlogodišnji, tj. ostvareno je u tom mesecu 15.848 noćenja, dodaje Kasalo.

Klasifikujući strukturu, on naglašava da su imali najveći broj gostiju iz Švedske, više od 14% u odnosu na prošlogodišnjih 5%. Izrael je bio zastupljen sa 12% od ukupnog broja ostvarenih noćenja (prošle godine liderskih 18%), a Rusija sa 11% u odnosu na 13% u 2017. godini.

Očigledna je bila blaga stagnacija gostiju iz Rusije i Izraela, zapadno-evropsko tržište, pre svega Nemačka i Velika Britanija, se zadražalo na tradicionalnih 4-5% i imamo povećanje dolaska iz Skandinavskih zemalja, što mi objašnjavamo pre sve inteziviranom saradnjom sa TUI grupacijom. Veoma smo zadovoljni ovogodišnjom letnjom sezonom i moram svakako istaći da je znatan porast individualnih klijenata, koji sve intezivnije rade direktni buking. Sada su završeni određeni projekti za postsezonu i oni će biti nuđeni na ruskom, zapadnoevropskom tržištu, kao i u regionu, zaključio je Kasalo.

-