InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
26.05.2020.

Hrvatska: Valamar otvara objekte - u sezonu sa novim uslugama i inovacijama

Valamar Riviera, najveće turističko preduzeće u Hrvatskoj, započelo je sa otvaranjem turističkih objekata 22. maja.

Otvorili su prvo Lanterna Premium Camping Resort u Poreču i restoran La Pentola u Rapcu. Do kraja svibnja otvoriti će se ostalih dvanaest Valamar kampova u Istri i na Kvarneru: Solaris Camping Resort, Orsera Camping Resort, Brioni Sunny Camping, Marina Camping Resort, Tunarica Sunny Camping, Krk Premium Camping Resort, Ježevac Premium Camping Resort, Baška Beach Camping Resort, Bunculuka Camping Resort, Škrila Sunny Camping, Padova Premium Camping Resort i San Marino Camping Resort.

Otvaranje Istra Premium Camping Resorta planirano je 15.6. nakon što se završe investicije, dok je otvaranje hotela i letovališta planirano tokom juna, kada se očekuje daljnje otvaranje granica i normalizacija putovanja.

Otvaranje smještajnih objekta u Valamaru nadovezuje se na plan otvaranja turističke sezone u Hrvatskoj i olakšani režim prelaska granica tokom maja i juna za Sloveniju, Austriju, Mađarsku, Češku, Slovačku, Nemačku i Poljsku koje čine gotovo 60% emitivnih tržišta Hrvatske. Iza toga, moguće je otvaranje turizma i za ostala tržišta.

U proteklih 90 dana fokus Valamara bio je na upravljanju krizom uzrokovanom COVID-19 epidemijom. Usled nemogućnosti poslovanja, više od 2.500 zaposlenih Valamara, odnosno 85%, od marta je „na pauzi“. Za vreme pauze, svim zaposlenim koji ne rade, uključujući menadžment, sezonce i stalne sezonce, osigurana je naknada za čekanje na posao u iznosu od minimalno 60% redovne plate.

Inovacije i pripreme za sezonu 2020

U poslednjih 60 dana Valamar je modifikovao svoje proizvode i ubrzao razvoj projekata digitalizacije kako bi unapredio usluge za turističku sezonu 2020. U 2020. godini smeštajni kapaciteti hotela, letovališta i kampova biće umanjeni za 20% kako bi se osiguralo još više prostora gostima u restoranima, na recepciji, bazenima, na plaži i u ostalim zajedničkim sadržajima. Ključne inovacije koje će biti implementirane kod otvaranja objekta su „V Health&Safety“ program sigurnosti boravka gostiju, „CleanSpace 100% privacy“ pojačani sistem čišćenja soba i mobilnih kućica, „Valfresco Direkt“ usluga online kupovine i dostave hrane u smeštajnu jedinicu, „Online recepcija“ i hotelski koncept „Bed & Brunch“.

Valamar razvio novu uslugu Valfresco Direkt za turiste i građane

Valfresco Direkt će omogućiti online narudžbine, kupovinu i dostavu domaćih proizvoda direktno na adresu kupaca, pri čemu je poseban naglasak na partnerstvu sa domaćim proizvođačima i OPG-ovima.

Izvor: novac.jutarnji.hr
Foto: Valamar

-