InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
09.09.2019.

AKTUELNO

Potpisan ugovor između TOS-a i kompanije Alibaba

Turistička organizacija Srbije (TOS) potpisala je ugovor s kineskom kompanijom Alibaba, o turističkoj promociji Srbije na svim njenim platformama, kao i na popularnim društvenim mrežama Wechat i Weibo.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je novinarima u Sjamenu, gde predvodi delegaciju Srbije na Međunarodnom kineskom sajmu investicija i trgovine (CIFIT), rekao i da će na kineskoj državnoj televiziji CHTV Srbija biti predstavljena i kao destinacija za snimanje filmova.

Na svim platformama Alibabe, posebno na Fliggy, ali i na drugim kineskim platformama, kao što su Wechat i Weibo, predstavićemo sve što Srbija može da ponudi u turističkom smislu. To je ogroman rezultat koji smo postigli posle dugo godina pregovora i razgovora sa kompanijom iz Kine, rekao je Ljajić.

On je izrazio uverenje da će promocija Srbije na tim platformama uticati na povećanje broja turista iz Kine i istakao da je u prvih sedam meseci ove godine Srbiju posetilo najviše kineskih turista i da je broj njihovih dolazaka porastao za 39%, dok je broj noćenja porastao za 51%.

izvor: ekapija.com

foto: sebra/shutterstock

-