InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
30.10.2018.

HRVATSKA

Sledeće sezone će nedostajati 15.000 kvalifikovanih radnika

Uprkos pozitivnim primerima poslodavaca u turizmu, koji govore o privlačenju radnika, tržište rada ni brojem ni kvalitetom nije u skladu s njihovim potrebama, rečeno je na forumu koji je Hrvatska privredna komora organizovala u sklopu Dana hrvatskog turizma na Hrvaru. Tema rasprave bila je "Ljudski potencijali - izazovi hrvatskog turizma".

Za sledeću turističku sezonu hrvatskom turizmu će nedostajati oko 15 hiljada kvalifikovanih radnika. Situacija s nedostatkom radnika u najjačoj hrvatskoj privrednoj grani time je apsurdnija jer su ove godine učenici pri upisu u prve razrede odabrali većinom strukovna zanimanja, no dostupan broj mesta nije bio u skladu s interesom. Tako se ove godine više od 3.800 učenika želelo školovati za kuvara, a upisano je samo njih 1.200. Za zanimanje konobara obrazovaće se 705 učenika, no interes je bio puno veći u poređrnju s dostupnim kvotama, ukupno 2.160 učenika, rečeno je na skupu.

Učesnici foruma zaključili su kako je za dugoročno rešenje nedostatka kvalifikovane radne snage nužno na nivou sistema implementirati dualni model strukovnog obrazovanja.

Državni sekretar u Ministarstvu turizma Frano Matušić napomenuo je da će potreba za radnom snagom biti i veća od očekivanja za sledeću godinu s obzirom na nove investicije. Predstavio je šest centara kompetentnosti za turizam u Zaboku, Osijeku, Puli, Opatiji, Splitu i Dubrovnika, koji će služiti i za doškolovanje nastavnika i za saradnju s privrednicima, no čija će se održivost pokazati tek nakon nekoga vremena.

Silvija Baričević, direktorka ljudskih potencijala hotela Jadranka, predstavila je interne edukacije za zaposlene hotelske grupacije. Godišnje ulažemo više od dva miliona kuna u interne edukacije. Naime, naše potrebe za zapošljavanjem trenutno su puno veće od onoga što nam tržište osigurava, naglasila je Baričević. Nevena Tolanov, rukovodilac ljudskih resursa u kompaniji Valamar Riviera, izrazila je zabrinutost malim kapacitetom škola i činjenicom da se interes generiše više kontinentalnoj Hrvatskoj.

Imamo intenzivne kampanje po celoj Hrvatskoj da prezentiujemo zanimanja u turizmu i privučemo učenike kontinentalnih škola da dođu da rade na obali, što podrazumeva veću životnu promenu. Više od 70 posto naših stipendista su učenici kontinentalnih škola, ali problem je kako im osigurati da odrade praksu kod nas, rekla je.

Uz problem upisnih kvota, rukovodilac Odeljenja za obrazovanje HGK Božo Pavičin napomenuo je da nije samo stvar u količini, nego i u tome koje veštine ti učenici imaju kad izađu na tržište rada.

Problem je što naša legislativa ne dopušta da manji broj učenika upiše neki smer jer se ne može formirati razred. U Austriji i Nemačkoj toga nema, već kompanija raspiše nadmetanje i na temelju toga se upisuje i u školu. U HGK-u se zauzimamo da to bude rešeno na nivou sistema, a ne kroz nekoliko svetlih primera pojedinih firmi, rekao je.

Izvor: SEEbiz

-