InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
04.09.2019.

SRBIJA

TOB na godišnjem samitu Svetske federacije gradova u turizmu

Turistička organizacija Beograda (TOB) učestvuje na godišnjem samitu Svetske federacije gradova u turizmu WTCF, čiji je Beograd član od 2016. godine i koje se ove godine održava u Helsinkiju.

WTCF je organizacija koja okuplja više od 200 članova, od čega 145 gradova i 73 institucije, posvećenih globalnoj saradnji u turizmu, sa posebnim akcentom na pristupu kineskom tržištu koje sa udelom od 20% ukupnog turističkog prometa, predstavlja najveće turističko tržište na svetu.

Beograd na ovogodišnjem samitu, čija osnovna tema je koncept „pametnih gradova“ u turizmu, predstavlja Miodrag Popović, direktor TOB, koji je u Helsinkiju imao više razgovora sa predstavnicima grada domaćina, ali i priliku da našu turističku ponudu predstavi posebno Sivenu Šuu iz Ministarstva kulture i turizma NR Kine kao i Veb Šućiong, zameniku generalnog direktora departmana za kulturu i turizam.

Posebno značajni su bili razgovori koji su se odnosili na alate na društvenim mrežama kao i napredak u svim vidovima komunikacije i plaćanja putem interneta, ali i mogućnost dolazaka kineskih gostiju u Beograd preko Helsinkija, posle uvođenja direktne linije Air Srbije između Beograda i Helsinkija.

-