InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
04.11.2019.

TURIZAM

U Srbiji boravilo 2,83 miliona turista

U Srbiji je za devet meseci 2019. godine boravilo ukupno 2,83 miliona turista, što je za šest odsto više u odnosu na isti period prošle godine, saopštila je u petak, 1. novembra, Turistička organizacija Srbije (TOS) pozivajući se na podatke Republičkog zavoda za statistiku.

Domaći turisti najviše posećuju Vrnjačku Banju, Sokobanju, Zlatibor i Kopaonik, dok su inostrani gosti najviše boravili u Beogradu, Novom Sadu, na Zlatiboru, u Vrnjačkoj banji i na Kopaoniku.

Od ukupnog broja turista, 1,43 miliona su bili domaći, što je porast od 6% u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom, dok je gostiju iz inostranstva bilo 1,40 miliona, ili za šest odsto više nego za devet meseci prošle godine.

Takođe, u periodu januar-septembar ostvareno je šest odsto više noćenja, odnosno ukupno 7,89 miliona, od čega su domaći turisti ostvarili 4,86 miliona noćenja, a inostrani 3,03 miliona.

Od stranih zemalja, najveći broj noćenja ostvarili su turisti iz BiH, zatim turisti iz Kine, Crne Gore, Turske, Rusije itd.

-