InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
13.09.2019.

HRVATSKA

Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.

Zadar Cruise Port (Putnička luka Gaženica) proglašena je Lukom godine 2019. na najprestižnijoj dodeli nagrada lukama za kružna putovanja Seatrade Cruise Awards 2019. održanoj u Hamburgu.

Stručni žiri je u kategoriji „Luka godine" između Zadar Cruise Porta, norveškog OldenLeona i japanske Yokohame ocenila da je putnička luka u Gaženici u posljednjih godinu dana postigla najveći napredak u upravljanju lukom za kružna putovanja.

Otkako je Zadar Cruise Port ušao u GPH-ovu globalnu mrežu luka za kružna putovanja, potpuno smo se posvetili uvođenju najboljih praksa i standarda u upravljanju lukama koje smo stekli kroz godine iskustva. Jako nas veseli ova nagrada koju dodeljuje struka jer je ona potvrda da se sav trud uložen u ovu luku, od strane Zadarske županije, Lučke uprave Zadar i GPH-a, isplatio. Ova nagrada motivira nas da nastavimo s radom u Zadru i u svim ostalim lukama kojima upravljamo, rekao je predsednik uprave Global Ports Holdinga Emre Sayın.

Nagrada Seatrade Cruise Awards više se od 10 godina dodeljuje najboljima u industriji kružnih putovanja. Svake godine za titulu najbolje svetske luke konkuriše nekoliko stotina luka, što pobedu Zadar Cruise Porta čini veoma značajnom za zadarski turizam i privredu, ali i razvitak turizma cele Hrvatske, navode iz ove luke.

-