InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
10.10.2019.

AKTUELNO

Završena edukacija za 150 turističkih radnika u Novom Sadu

Uručenje sertifikata svim polaznicima Programa Obuka i obrazovanje nezaposlenih lica i stručno usavršavanje zaposlenih aktera iz oblasti turizma, koji su realizovali Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES i Gradska uprava za privredu,nedavno su uručeni budućim turističkim radnicima.

Teorijski deo obuke bio je realizovan u dva odvojena programa za nezaposlene i za zaposlene, na radionicama koje su održane u periodu maj-jun i septembar-oktobar 2019. godine.

Program za nezaposlena lica obuhvatio je prekvalifikaciju i kvalifikaciju za recepcionere, kuvare, sobarice, konobare i wellness saradnike, dok je program za zaposlene podrazumevao predavanja na aktuelne teme kao što su brending i brendiranje, digitalni marketing, pozicioniranje i prodaja turističke destinacije, kreativna industrija i urbani turizam, podizanje konkurentnosti i EU fondovi.

Ove godine smo u saradnji sa Gradom organizovali obuke za zaposlene kako bismo unapredili njihovo znanje, a za nezaposlena lica realizovane su prekvalifikacije i kvalifikacije. Za izvođenje obuka bili su angažovani najeminentniji predavači koji imaju formalno obrazovanje iz predmetnih oblasti kao i višegodišnje radno iskustvo na vodećim pozicijama, izjavio je Georgi Genov, direktor Poslovnog udruženja hotelsko-ugostiteljske privrede HORES. On je takođe ukazao i na problem nedostatka kvalitetne radne snage u ugostiteljskoj industriji, s obzirom na odliv kadrova iz Srbije.

Osnovni cilj održanih obuka jeste ulaganje u ljudske resurse, jer obrazovanje i stručno usavršavanje zaposlenih u turizmu čini najvažniji faktor u turističkoj destiniciji, a koji direktno i indirektno utiče na konkurentnost turističkih proizvoda neke destinacije. Edukovanjem i usavršavanjem ljudskih resursa u turizmu i ugostiteljstvu omogućava se razvoj proizvoda, usluga i novih tehnologija, u cilju povećanja konkurentnosti ne samo turističkog proizvoda, nego i turističkih preduzeća, ali i turističke destinicije u celosti, navode iz organizacije ovog programa.

izvor: ekapija.com

-