InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
18.09.2019.

AKTUELNO

Zlatibor deo projekta promocije turističkih destinacija Srbije francuskom tržištu

Posle uspešno realizovane velike međunarodne konferencije u Beogradu, 20. aprila prošle godine, na temu Prezentovanje turističkih proizvoda i potencijala Srbije francuskom turističkom tržištu, Udruženje Ja volim Francusku i TO Zlatibor nastavljaju sa promocijom Srbije na tržištu Francuske.

Kako navode iz udruženja Ja volim Francusku ponovno uspostavljanje snažne turističke saradnje nesumnjivo je uticalo na sveukupno poboljšanje odnosa dve zemlje, uključujući ne samo turistički i kulturni segment, već i ekonomske bilateralne odnose.

Po završenoj konferenciji, kao i analizom poseta ostvarenog broja francuskih turista u Srbiji, Udruženje Ja volim Francusku, na osnovu sprovedenih istraživanja zaključuje da su preferencije francuskih turista u Srbiji poseta Beogradu i upoznavanje sa kulturnim i prirodnim nasleđem. Takođe, preferencije francuskih turista su upoznavanje sa tradicijom, običajima i gastronomijom Srbije.

Tim povodom , a u skladu sa kompletnom revitalizacijom turističke saradnje, ovo udruženje kao nosilac i glavni organizator projekta u saradnji sa TO Zlatibor, TO grada Beograda i Aranželovca i Topole organizuje posetu šest francuskih eminentnih turističko-ekonomskih medija Srbiji.

Francuski medijski predstavnici boraviće u našoj zemlji u periodu od 22.09 do 25.09.2019. i prilikom posete upoznaće se sa njenim znamenitostima, kulturnom baštinom i turističkom ponudom.

Cilj ovoga projekta je direktno povezan sa ciljevima Strategije razvoja turizma Srbije 2016. do 2025. koji se odnose na povećanje broja dolazaka i noćenja stranih turista i povećanje deviznog priliva od turizma.

-