InHoReCa  in your country
SRBIJA
Turizam
11.01.2019.

SRBIJA

Zlatibor počeo godinu sa dobrim rezultatima

Da su i ove godine novogodišnji praznici bili veoma uspešni za turističku privredu Zlatibora govore i zanimljivi podaci. U novogodišnjoj noći na organizovanom koncertu, na Kraljevom trgu bilo je oko 50.000 ljudi, a slobodno mesto u zlatiborskim kafićima i restoranima bilo je gotovo nemoguće pronaći. Proteklim praznicima zadovolji su i hotelijeri čija je popunjenost bila veća od 95%, kao i izdavaoci privatnog smeštaja kod kojih je zabeležena popunjenost od oko 90%, saopštili su iz Turističke organizacije Zlatibora.

Sezona je dobro počela i za ski centar Tornik, gde je tokom prazničnih dana u zimskim sportovima uživalo više od 5.000 skijaša. Veliko interesovanje posetioca Zlatibora bilo je i za zabavne parkove, pa je tokom proteklih praznika Dino park posetilo do 5.000 gostiju.

S obzirom na to da je tokom proteklih praznika na Zlatiboru dnevno boravilo do 30.000 gostiju i ugostitelji su imali pune ruke posla. Restorani i kafići bili su danonoćno popunjeni, a prema njihovim rečima gosti su bili najviše zainteresovani za poznate zlatiborske specijalitete, pa se na Zlatiboru dnevno prodavalo čak do 6.000 komplet lepinja i više od 12.000 pljeskavica i drugih specijaliteta sa roštilja.

U prilog činjenici da je Zlatibor zabeležio rekordnu posetu govore i podaci da se na pojedinim lokacijama prodavalo i do 800 palačinaka, a picerije su isporučile oko 2.500 pica dnevno. Posla je bilo i za zlatiborske taksiste koji su beležili do 2.500 vožnji dnevno, što i nije čudno ako se uzme u obzir da je samo u novogodišnjoj noći popijeno više od 2.000 litara kuvanog vina i rakije, dodaju iz organizacije.

Trenutno na planini ima i do 50 centimetara snega, skijališta i sankališta rade punim kapacitetom, pa Zlatibor spremno dočekuje nove goste. Velika posećenost očekuje se i za vreme predstojećeg zimskog raspusta, a svi lokaliteti i sadržaji i dalje će biti otvoreni za posetioce, saopštili su iz Turstičke organizacije.

-