InHoReCa  in your country
SRBIJA
Zanimljivosti
10.01.2019.

SVET

Zašto je 2019. godina all-inclusive kompleksa

Skoro polovina milenijalaca navodi all-inclusive komplekse kao njihov najbolji i prvobitni izbor za boravak tokom odmora.

Sledi nekoliko glavnih tačaka zbog kojih ovi putnici verovatno ovako razmišljaju.

Plati sada, opusti se posle: nedavna studija koju je objavio U.S. News & World Report pokazala je da se centar za bol u mozgu aktivira kada donosimo odluku o kupovini. Dok su gosti na već plaćenom all-inclusive odmoru, mogu da uživaju u aktivnostima još više znajući da nema potrebe da izvlače kreditnu karticu ili da pretvaraju novac u lokalnu valutu.

Iskusite kulturu na svom pragu: mnoga all-inclusive odmarališta nalaze se na traženim lokacijama koje omogućavaju posetiocima da saznaju više o lokalnoj kulturi već kad kroče iz predvorja hotela. Često se i u samim odmaralištima organizuju razne kulturne aktivnosti, kao što su predstvaljanja lokalnih kuhinja ili degustacije, koje vode članovi tima koji su upravo uzbuđeni i radi da podele svoj autohtoni jezik i tradiciju.

Zabavite se sa decom (ili nemojte!): all-inclusive je savršen za svaku vrstu putnika. Vrlo često ovi kompleksi u svom okrilju imaju i razne dečije klubove i organizuju mnogobrojne aktivnosti za svoje najmlađe goste. Dok sa druge strane, neki od ovih rizorta su strogo za samo odrasle i deca su “nepoželjna”.

Avantura jednog dana, relaksacija drugog: ove vrste odmarališta uvek pružaju mogućnosti svojim gostima za raznoraznim avanturama – ski sportovima i raznim adrenalinskim verzijama aktivnosti, dok uvek u ponudi imaju i prostrane bazene, barove u bazenima i direktan pristup plaži za sve one koji više vole opuštajući odmor.

Obroci od kojih ide voda na usta: u rizortima ovog tipa uvek postoji širok spektar opcija za obedovanje, koje će zadovoljiti čak i najsofisticiranije nepce. A osim menija, gosti najčešće mogu da biraju između nekoliko barova i restorana u kompleksu gde žele da budu posluženi.

Izvor: ehotelier.com

-